Arriva

Crystal Alarm / Referenser / Arriva

Arriva Sverige AB

Personalen hos Arriva använder Crystal Alarm på spårvagnen. Med ett tryck på knappen så går larmet direkt till trafikledningen som har koll på både personal och vagnar.

Funktioner som används

Group 15

Larma med mobilen

Android

Crystal Alarm används på personalens telefoner. Genom att trycka på ON/OFF knappen ett flertal gånger aktiveras ett omedelbart larm.

Group 15 (22)

Extern fjärrkontroll

Crystal Button

All personal har tillgång till Crystal Button. En liten smidig fjärrkontroll som man med hjälp av Bluetooth-teknik kan aktivera larmet som finns i telefonen. Crystal Button är utvecklad för att förhindra falsklarm.

Group 15 (23)

Programvara för larmcentral

Hos trafikledningen

Trafikledningen tar emot alla larm från deras kontrollrum i Ulvsunda.

Group 15 (24)

Positionering

Med telefonens GPS

Omedelbart då ett larm aktiveras skickas även en position som kan visas på en karta. Positionen uppdateras löpande om den nödställda förflyttar sig.

Group 15 (25)

Medhörning

Lätt att bedöma läget

När någon larmar aktiveras automatiskt telefonens mikrofon och gör att man på trafikledningen kan lyssna på bakgrundsljud. Funktionen är stor hjälp för att bedöma vilken insats som krävs.

Några referenser hos Arriva

I samband med införandet av SL-stolpar och borttagandet av konduktörerna på Tvär- och Nockebybanan ville vi hitta en lösning som ökade tryggheten för våra konduktörer. Efter att ha kikat runt på marknaden kunde vi med hjälp av Crystal Alarm med kort varsel implementera ett system som fungerar mycket bra. Bra service och utomordentligt system med bra funktionalitet, inte bara vid larm, utan även för uppföljning av testlarm.

Mattias Wrangtorp

Projektledare, Ansvarig för utrullningen