4-1

Vi har släppt en ny larmcentralapplikation!

Tidigare under denna månad släppte vi en ny larmcentralapplikation. Den gamla versionen av larmcentralen kommer finnas kvar fram till den första mars 2023, vilket betyder att ni har några månader på er att lära känna den nya versionen samt utbilda berörd personal. Här nedan finner du en kort video där vi går igenom hur den nya versionen fungerar:

Layouten är ungefär densamma:
På första sidan ser du aktiva och hanterade larm.
För att komma till till larmvyn trycker du på ett av larmen.
Väl inne i larmet skiljer det sig åt en del rent utseendemässigt.

Praktiska nyheter:
• Kartvyn har flyttat till höger om larminformationen.
• Handlingsplanen har fått en uppdaterad design.
• Knapparna för att hantera och stänga larmet har blivit tydligare.
• Tydlig färgkodning av larmtyp och larmklassning.
• Alla händelser i larmet loggas. T.ex. bekräftad behörighetskod, när eventuell timer startar och omvandlas till skarplarm, samt när ett larm stängs.

Fler fördelar med den nya versionen:
• Lägg till klickbara snabbkommentarer (kontakta oss för hjälp).
• Visa koordinaterna i en annan kartvy.
• Ring larmaren genom IP-telefoni med “Ring”-knappen.
• Se inomhuspositionering från Cisco/Mazemap på kartan.

Med vänliga hälsningar,
Crystal Alarm

1

Möjligt att larma med dubbla SIM-kort på Android-telefoner

Från och med i början av 2023 kommer det vara möjligt att larma med dubbla simkort. Detta är en mycket positiv nyhet för framför allt de som arbetar på platser där täckningen är bristfällig, t.ex. de som jobbar inom skogsbranschen eller ombord på tåg. De som använder dubbla simkort från olika telefonoperatörer får därmed en ökad täckningsgrad, vilket säkerställer möjligheten att kunna larma.
Har ni problem med bristfällig täckning under medarbetarnas arbetspass? Vänligen kontakta oss för att komma igång med denna funktion.

3-2

Crystal Alarm-Appen får ny Layout under 2023

Crystal Alarms mobilapp har sedan 2010 haft samma utseende och det har därför blivit dags för en ny layout. Vi vill inte avslöja allt för mycket om hur den rent utseendemässigt kommer se ut. Det vi dock kan bjuda på är att den nya layouten kommer i en mer modern tappning vilket innebär att den är enklare att ta till sig. I dagsläget är det en relativt stor skillnad, rent utseendemässigt, mellan Android och iPhone, men den nya layouten kommer vara betydligt mer enhetlig. 

Mer information kring den nya layouten kommer efter nyår.

DSC_6759

En sneakpeak av vår nya design i Crystal Alarm-appen

En mer modern och användarvänlig design i Crystal Alarm-appen lanseras i början av 2024. Vi byter bland annat ut vår nuvarande bakgrundsbild på lövet till en clean startsida. I den nya designen kommer det bli möjligt att lägga till “Grupp”, “Uppgift, “Man Down” och “Säker hemkomst” direkt på startsidan för att dessa på så sätt ska bli mer lättillgängliga.

Här nedan finner du några bilder på den nya designen.

Startsidan får ett mer cleant utseende.

Inställningssidan blir enklare att förstå.

Självtestsidan har fått en rejäl uppdatering med ikoner och fler funktionstester.

För oss har det varit viktigt att skapa en design som är enkelt att förstå och använda i och med att vår app många gånger används vid kritiska situationer.

Vi ser fram emot att släppa den nya designen i höst och hoppas att användarna kommer uppfatta vår app som mer modern och användarvänlig.

Hör av dig till oss om du har några frågor eller funderingar gällande vår nya design!

Vänliga hälsningar,

Crystal Alarm

Screenshot-2023-02-07-at-09.30.16

Nu är det möjligt att larma med dubbla SIM-kort

Skogsbranschen och tågbranschen är några av de verksamhetsområden där de anställda många gånger befinner sig på platser med bristfällig täckning. Dålig täckning är en riskfaktor för den anställda då den inte kan larma om olyckan skulle vara framme, eller en hotfull situation uppstår. Vi på Crystal Alarm är därför mycket glada över att det nu är möjligt att larma med dubbla simkort, från olika telefonoperatörer, på Android-telefoner. Detta bidrar till att öka täckningsgraden, vilket därmed säkerställer möjligheten till att kunna larma.

Vill du ha öka din trygghet med hjälp av dubbla SIM-kort? Kontakta oss på Crystal Alarm för att få tillgång till denna funktion.

samsungfoldS

Crystal Alarm -Larmcentralen i din hand.

Crystal Alarm- Personlarm i mobilen tillsammans med Samsung Galaxy Fold är den perfekta lösningen för det mobila företaget som inte har möjlighet att stå still.

Är ni en verksamhet på språng, kanske ingen har tid att sitta vid ett skrivbord hela dagarna och vänta på ett larm.
Men personalen behöver personlarm och ni vill ha larmcentralen i verksamheten.
Eller så har ni kanske en on-prem vakt som är rörlig och behöver kunna ta larmen mitt i en rond eller ute på andra uppdrag.

Man kan springa runt med en laptop eller ta larmen i mobilen,
men laptoppen kan bli klumpig att ha med och på mobilen blir översikten sämre.

Med Samsung Galaxy Fold är detta inte längre ett problem.
Vik ihop den och ha i fickan som en mobil,
när ett larm går kan den lätt vikas upp och du har en larmcentral i storleken av en surfplatta i handen.
Väl inne i larmet kan man byta till kart-vy och guida sig själv till personen som behöver hjälp och när larmet är avslutat kan man vika ihop telefonen och stoppa tillbaka den i fickan, redo att ta emot nästa larm.

minishutterstock_1377926345-1

Crystal Alarm – Prisjustering

Vi har haft samma priser sedan 2012, och nu är det dags för en prisjustering.

Vi uppdaterar användaravgiften för Enterprise-abonnemanget till 38kr per användare och månad och SMS-avgiften till 0,95kr styck.
Grundavgiften får behålla samma pris som tidigare.
Det nya priset gäller från och med fakturan den 1:a oktober.

Om din organisation har ett avtal med fast pris under en längre period så kommer priset uppdateras när detta medges enligt avtalet.
Om din organisation har ett avtal med en av våra återförsäljare är det återförsäljaren som informerar om eventuella prisjusteringar.

Small Business får också ett nytt pris på 48kr per användare och månad.

Business,People,Join,Puzzle,Pieces,In,Office.,Concept,Of,Teamwork

Sätter ribban för personlarmsadministration tillsammans med Avarn Security

Shutterstock

Under de senaste 6 månaderna har vi arbetat tätt tillsammans med larmcentralen Avarn Security för att hitta en bättre lösning för administration av personlarm.
Detta har resulterat i en helt ny integration mellan Crystal Alarm och Avarn Security.
Nu kan en administratör lägga till en ny larmanvändare, komplett med alla detaljer såsom namn, telefonnummer, handlingsplan, behörighetskod. Larmet kan sedan användas omedelbart efter att administratören tryckt “spara”.
Med en fullständigt automatiserad integration är vi övertygade om att risken för fel kan minimeras och att enkelheten vid upplägg av nya användare gör att man kan utrusta de som behöver personlarm utan väntetid.

Vi har redan flyttat över 30 kunder i den nya lösningen och vi har fått mycket positiva reaktioner från deras administatörer.

Ring oss