Den blomstertid nu kommer

Nu är det sommarlov och många ser nog fram emot en härlig ledighet där man kan släppa arbetet. Ett sätt att släppa jobbet är att göra en summering av vad som hänt under läsåret. En sak som förhoppningsvis inte hänt på just din arbetsplats är att det skett hot och våld som skapat en otrygg arbetsmiljö för dig, dina kollegor och eleverna. Dessvärre förekommer det numera oftare hot och våld i svenska skolor och man övar inte bara längre utrymning utan även inrymning, även kallad lock down.

Den ökade risken för incidenter medför en obekväm situation för både anställd och arbetsgivare. 

Enligt Arbetsmiljölagen 1993:2 7§ och 1982:3§ har arbetsgivaren en skyldighet att tillhandahålla larmutrustning där så krävs. Många av de incidenterna i skolor som rapporterats i nyheterna skulle troligen kunna avhjälpts med en larmutrustning. Vi har därför skapat en tjänst – Crystal Alarm – som ökar tryggheten för alla på skolan.

Crystal Alarm läggs in som en app i era befintliga mobiltelefoner och ger möjlighet att larma kollegor eller larmcentral. Larmet går flera vägar och skapar en medlyssning mellan larmparterna som också får tillgång till den nödställdes position. Vi har även utvecklat en extern larmknapp för att göra det ännu enklare att larma vid en nödsituation. 

Förutom möjlighet att skicka direktlarm vid akut fara, så finns det funktioner som: 

  • tidslarm – ökad säkerhet vid ensamarbete 
  • säker hemkomst – bekräftelse på att personalen kommit hem 
  • larm från dator – med en enkel tangentbordstryckning kan en medarbetare påkalla uppmärksamhet och snabbt få uppbackning av t.ex. kollegor. Denna lösning kan vara bra på expeditionen.

Larmen tas emot av kollegornas mobiler, egen larmcentral och/eller en extern larmcentral. 

Tillsammans med Engelska Skolan i Sundsvall har vi utvecklat en skolversion av Crystal Alarm. Den innehåller utöver standardutbudet funktioner som Lock Down och inomhuspositionering.

Det är alltså möjligt att öka tryggheten hos personal och samtidigt tillgodose lagkraven med hjälp av Crystal Alarm och detta till en låg kostnad per månad. Crystal Alarm är användarvänlig trots ett komplext bakomliggande system.

Titta gärna på filmen som beskriver hur det fungerar

Har du lust att träffas för att se om vår tjänst täcker ert behov att se till att skolan blir en tryggare plats? 

Önskar dig en trevlig sommar!

Ring oss